
a może deserek ?:)
Torcik bezowy
PRZYSTAWKI

-
Tatar z polędwicy wołowej ( 150 g)
Polędwica wołowa/ piklowane grzyby/gorczyca/szalotka/majonez truflowy/crostini -
Krewetki w sosie winno- maślanym
krewetki 6 szt/ oliwa/ chilli/ czosnek/ bagietka korzenna -
TATAR Z ŁOSOSIA
łosoś/zielony ogórek/ kapary/szalotka/piklowana cebulka perłowa/ sos miodowo- musztardowy
ZUPY

-
Rosół domowy z tortelini romagnoli ( 350 g)
z włoskimi pierożkami z mięsem -
Krem z pomidorów ( 350 g)
grzanki/ parmezan -
Krem z dyni/ pestki dyni i olej z pestek dyni
SAŁATY

-
Sałatka Caezar ( 350 g)
sałata rzymska/ płatki parmezanu/ pomidorki/ grzanki/ dressing Caesar -
Sałatka Caesar z grillowanym kurczakiem
sałata rzymska / płatki parmezanu /pomidorki / grzanki / dressing Caesar/ z kurczakiem grillowanym -
Sałatka Caesar z grillowanymi krewetkami
sałata rzymska/ płatki parmezanu/ pomidorki/ grzanki/ dressing Caesar/ grillowane krewetki ( 100 g) -
Sałatka paryska z kozim serem i grzankami
karmelizowana dynia i gruszka/orzechy włoskie/vinegret
MAKARONY

-
Spaghetti Bolognese (400 g)
-
Lasagne Bolognese (450 G)
-
Spaghetti Carbonara (350 G)
spaghetti rzemieślnicze / guanciale / żółtko ekologiczne / czarny pieprz / pecorino / parmezan -
Linguine w pieczonej dyni
sos dyniowo kokosowy/ vege boczek/piklowana cukinia/mus ze śliwki -
Knedle ze śliwkami ( 2 szt)
sos marcepanowy/karmelizowana śliwka/kruszonka
DANIA GŁÓWNE

-
Łosoś z pieca na risotto grzybowym ( 450 g)
Łosoś/ risotto grzyby/piklowane grzyby/parmezan/ kruszonka ziołowa -
Grillowany stek z polędwicy wołowej ( 600 g)
Polędwica wołowa 180 g/ konfitowane boczniaki / frytki, sos do wyboru: /pieprzowy/grzybowy/demi-glace -
Tradycyjny Kotlet schabowy ( 600 gr)
Schab / kapusta duszona z koperkiem / puree ziemniaczane ze skwarkami -
Kalafior w tempurze ( 450 g)
kalafior w tempurze/puree ziemniaczane /chips z boczniaka/kruszonka vege -
Kurczak zagrodowy/ puree z batata i marchewki/glazurowana młoda marchewka/sos demi glace
pierś supreme z koscią z kurczaka/ demi glace -
Polędwiczka wieprzowa/sos grzybowy /knedle z grzybami/sałata masłowa/miodowy winegret
-
Śląski Karminadel/ kotlet mielony /sos grzybowy/puree ziemniaczane/buraczki zasmażane
-
Dorsz konfitowany w maśle
sos maślano cytrynowy/puree ziemniaczane/ puree batat-marchewka/chrupiący kalafior -
Rumiana kaczka z pieca ( 650 g)- połówka kaczki/ ziemniaczki pieczone /buraczki zasmażane
DESERY

-
Panna cotta z sosem malinowym ( 200 g)
malinowym -
Tort bezowy z sosem malinowym ( 200 g)
z delikatnym kremem kawowym -
Crostata della nonna- kruche ciasto/zapiekane jabłka, gruszki, żurawina
MENU DZIECIĘCE

-
Tradycyjny Rosół z makaronem ( 250 g)
-
Spaghetti bolognese dziecięce / 250 g/
-
Naleśniki z serkiem waniliowym ( 200 g)
sosem malinowym/ owocami -
Panierowany kotlet z kurczaka ( 270g)
z surówką z marchewki, -
Pizza margherita z frytkami
DODATKI

-
Frytki-160 gram
Dodatek do dań z grilla -
Masełko czosnkowe
-
Paluchy z pieca - 7 szt
-
Warzywa gotowane na parze
-
Ziemniaki pieczone
-
Ryż-160 gram
Dodatek do dań z grilla -
Ketchup
-
Mały mix sałat 160 g